måndag 13 mars 2017

Köttbullar direkt ur stekpannan

Ibland får jag ett rejält sug efter köttbullar, helst kryddade med kryddpeppar. Sonen och jag älskar det! Helst ska de också avnjutas direkt och gärna direkt ur stekpannan. 

Enda nackdelen är att det är så förbaskat tråkigt att rulla de små rackarna (jag gör dem förvisso modell större) och att steka dem samt att man luktar köttbulleos långt efteråt. Varför luktar man alltid så mycket efter att man stekt köttbullar? Det slår aldrig fel. 

Men, vill man ha gottigott får man offra sig med jämna mellanrum. Och nej, jag gör aldrig på plåt i ugn eller kokar i vatten och steker vid behov. Jag har provat och aldrig mer. Jag gillar inte bismaken som ugn- och frikadellvarianterna lämnar efter sig. 

Kräsen? Vem, jag? 





1500 g köttfärs
1 finhackad gul lök
3 ägg
salt
svart- och vitpeppar
ca 20 kryddpeppar (eller mer beroende på smak)


  • Mal kryddpepparen fint.
  • Blanda allt.
  • Rulla till köttbullar.
  • Stek i smör.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...