tag:blogger.com,1999:blog-8028673107154028606.post3628733560171307320..comments2023-10-17T12:57:31.550+02:00Comments on Helénes baksida: Lembasbrödhelenesskolsidahttp://www.blogger.com/profile/07145052578214700480noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-8028673107154028606.post-45892530109927695942012-09-20T21:43:44.825+02:002012-09-20T21:43:44.825+02:00Hej! Är det här orginalreceptet som alverna kom på...Hej! Är det här orginalreceptet som alverna kom på? Eller är det någon billig hob-variant?<br /><br />/IntresseradAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8028673107154028606.post-83109351467309168642010-02-01T21:37:58.568+01:002010-02-01T21:37:58.568+01:00Ok, tack så mycket! Jag läste att fiberhusken ska/...Ok, tack så mycket! Jag läste att fiberhusken ska/kan behöva dra till sig lite så då stämmer det som du skriver. Blev lite orolig eftersom jag har enorma mängder jämfört med dig :-) Jag får kolla bland hyllorna nästa gång jag ska till affären! <br /><br />/Helénehelenesskolsidahttps://www.blogger.com/profile/07145052578214700480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8028673107154028606.post-40952906200389082652010-02-01T21:34:33.467+01:002010-02-01T21:34:33.467+01:00Jag tar 4-5msk av min "mjölblandning" ( ...Jag tar 4-5msk av min "mjölblandning" ( malda solrosfrö, sesamfrö, linfrö och fibrex)+ 3msk fiberhusk och det blir en ganska kladdig deg men helt formbar. Tar i mer om jag vill göra "ciabatta-form", mindre om jag vill göra tekakor. Hemligheten ligger i fiberhusken tycker jag. Om smeten får stå en liten stund sväller husken och smeten blir till deg. Men förväxla inte fiberhusk och fibrex! Fibrex ser ut som havregryn men är rester av sockerbetor om jag inte minns fel. Du hittar det på samma ställe som fiberhusk, dvs bland glutenfria mjöl.Du kan säkert ersätta en del av din kruskakli med husk och ändå få en deg som går att jobba med. Testa och se. Jag har förresten också i lite bakpulver, ett rågat krm.<br />//LinaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8028673107154028606.post-39441323435103018232010-02-01T19:45:02.947+01:002010-02-01T19:45:02.947+01:00Lina: Tack! Men alltså, du har ju bara i 4-5 msk o...Lina: Tack! Men alltså, du har ju bara i 4-5 msk och 3 msk fibrex, jag har ju haft i massor till skillnad mot dig ... Vad är fibrex föresten??<br /><br />/Helénehelenesskolsidahttps://www.blogger.com/profile/07145052578214700480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8028673107154028606.post-59033871033610745792010-02-01T19:40:23.358+01:002010-02-01T19:40:23.358+01:00Hej, Jag tittar in och läser din blogg emellanåt, ...Hej, Jag tittar in och läser din blogg emellanåt, hittade hit när jag var ny lchf:are. Jag bakar ofta lembasbröd och tycker det är toppen! Min favorit är att mala mjöl av lika delar solrosfrö, linfrö, sesamfrö och fibrex. Ta sen ca 4-5msk av detta tillsammans med 3msk fiberhusk. Det blir jättegott! Det senaste har jag också kryddat med basilika och mynta, något som också förhöjer smaken bra! Om man inte vill ha en leverpastejmacka vill säga...<br />Tack för en bra blogg!<br />//LinaAnonymousnoreply@blogger.com