måndag 18 juli 2011

Chicken Nuggets

Det här har jag glömt! Det var ju typ evigheter sen jag testade detta. Jag läste i stödgruppen om någon som panerat i pofiber. Jag är inte alls förtjust i panerad kött eller annat heller för den delen. Jag vill se vad jag äter och jag hatar att sätta tänderna i en fettklump eller en broskbit. Äter vi ute och jag får en panerad köttbit (ibland erbjuder menyn inget bättre val än panerat) så skrapar jag helt sonika bort paneringen. Lite pyssel och meck men det är det värt för att få se vad jag stoppar i munnen. I alla fall, vi hade kyckling och jag tänkte "Varför inte?" Ägg geggades ihop, pofiber hälldes upp och slabbet var igång. Det är fanken mer bök med att panera än att steka rakt upp och ner. Sånt himla söl! För vad egentligen? Men vad gör man inte när man är nyfiken och vill testa? Biter ihop. Barnen fick okryddat och vi fick kryddat. Jag tyckte väl inte det blev någon gastronomisk nyhet, maken tyckte det var riktigt gott. Sonen tyckte det var blä och dottern kastade på golvet. Som vanligt med andra ord.



Barnens till vänster

Skjuts in i ugnen



Nuggets




2 kycklingfiléer

1-2 dl pofiber
1 ägg

kryddor

smör






  • Skär kycklingfiléerna i bitar




  • Vispa upp ägget i en djup tallrik




  • Häll upp pofibret på tallrik




  • Vänd bitarna i ägget och sedan i pofibret




  • Stek lätt i rikligt med smör (pofibret drar åt sig smöret)




  • Lägg i ugnsfast form




  • Krydda i efterhand (jag ansåg det lättare än att kladda runt i krydda)




  • Stek vidare i ugn ca 20-30 minuter


Idag är det 1 månad sen jag slutade fuska och således slutade med godis.




Ska man fira sånt?

4 kommentarer:

  1. Så klart att du ska fira det! Fast inte med godis! ;)
    kram
    Lana

    SvaraRadera
  2. Klart du ska fira!!=) Skitbra jobbat Heléne!

    Testa att panera med söndermixade fläsksvålar, behövs inga kryddor å blir supergott!

    Kram

    SvaraRadera
  3. Tack! Jag firade med att åka på loppis :-) Idag har det visst blivit omedvetet fakirande. Så kan det gå :-)
    Jag har inte hittat fläsksvålar i butik och jag tycker det låter äckligt om jag ska vara ärlig så jag vågar inte prova (ja, jag är feg ;-))
    Tveksamt om det blir panerat igen, jag är även lat som ni vet :-D

    Kram

    SvaraRadera
  4. Nejnej det är inte äckligt alls!=)) Det blir en god sälta till kycklingen, krispigt å smarrigt av att stekas i smör! Jag äter gärna inte fläsksvålarna annars men att göra nuggets på dem gillar jag.=) Jag har köpt fläsksvålar på Netto, Lidl å Willys bl a.

    Kram

    SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...