Det här har jag glömt! Det var ju typ evigheter sen jag testade detta. Jag läste i stödgruppen om någon som panerat i pofiber. Jag är inte alls förtjust i panerad kött eller annat heller för den delen. Jag vill se vad jag äter och jag hatar att sätta tänderna i en fettklump eller en broskbit. Äter vi ute och jag får en panerad köttbit (ibland erbjuder menyn inget bättre val än panerat) så skrapar jag helt sonika bort paneringen. Lite pyssel och meck men det är det värt för att få se vad jag stoppar i munnen. I alla fall, vi hade kyckling och jag tänkte "Varför inte?" Ägg geggades ihop, pofiber hälldes upp och slabbet var igång. Det är fanken mer bök med att panera än att steka rakt upp och ner. Sånt himla söl! För vad egentligen? Men vad gör man inte när man är nyfiken och vill testa? Biter ihop. Barnen fick okryddat och vi fick kryddat. Jag tyckte väl inte det blev någon gastronomisk nyhet, maken tyckte det var riktigt gott. Sonen tyckte det var blä och dottern kastade på golvet. Som vanligt med andra ord.
Barnens till vänster
Skjuts in i ugnen
Nuggets
2 kycklingfiléer
1-2 dl pofiber
1 ägg
kryddor
smör
Skär kycklingfiléerna i bitar
Vispa upp ägget i en djup tallrik
Häll upp pofibret på tallrik
Vänd bitarna i ägget och sedan i pofibret
Stek lätt i rikligt med smör (pofibret drar åt sig smöret)
Lägg i ugnsfast form
Krydda i efterhand (jag ansåg det lättare än att kladda runt i krydda)
Stek vidare i ugn ca 20-30 minuter
Idag är det 1 månad sen jag slutade fuska och således slutade med godis.
Ska man fira sånt?
Så klart att du ska fira det! Fast inte med godis! ;)
SvaraRaderakram
Lana
Klart du ska fira!!=) Skitbra jobbat Heléne!
SvaraRaderaTesta att panera med söndermixade fläsksvålar, behövs inga kryddor å blir supergott!
Kram
Tack! Jag firade med att åka på loppis :-) Idag har det visst blivit omedvetet fakirande. Så kan det gå :-)
SvaraRaderaJag har inte hittat fläsksvålar i butik och jag tycker det låter äckligt om jag ska vara ärlig så jag vågar inte prova (ja, jag är feg ;-))
Tveksamt om det blir panerat igen, jag är även lat som ni vet :-D
Kram
Nejnej det är inte äckligt alls!=)) Det blir en god sälta till kycklingen, krispigt å smarrigt av att stekas i smör! Jag äter gärna inte fläsksvålarna annars men att göra nuggets på dem gillar jag.=) Jag har köpt fläsksvålar på Netto, Lidl å Willys bl a.
SvaraRaderaKram