Häromdagen blev jag sugen på att göra något. Anna Halléns kokbok rotades fram och receptet chokladmousse med hallon dök upp. Grejen var att det skulle vara en massa hallon i. Hallonen låg i frysen och ute i trädgården fanns typ 10 st. Barnens kusiner var här och storkusinen tyckte helt klart att vi ska testa att göra mousse. Vi kör och modifierar receptet en aning :-) Resultatet blev en maffig mousse. Jag gjorde till 2 personer men småsugna barn gjorde att moussen delades i 4 glas. Jag tyckte det var tillräckligt, barnen tyckte det var gott i början men ville inte ha allt. Mörk choklad faller inte alla i smaken. Jag tyckte det var riktigt gott med en härligt slät och len konsistens! Som chokladpudding men utan påspuddingens kufiska, fejkade smak.
Chokladmousse 2 personer
2 ägg
50 g mörk choklad
2 tsk Sukrin
2 msk grädde
Separera äggulan från äggvitan
Vispa äggvitan till hårt skum
Smält chokladen i micro
Blanda choklad, äggula och Sukrin
Blanda chokladblandningen med äggviteskummet
Tillsätt grädden och rör till jämn smet
Servera med en klick vispad grädde och hallon eller jordgubbar
Njut! :-)
Ja det där såg supergott ut! Jag brukar ibland göra chokladgrädde när suget blir för stort. Då klarar jag mig tillockmed utan något sött i den, vilket är rätt bra, för jag blir så galet sugen resten av dagen om jag kör på recept som det du beskrev :( Min variant är helt enkelt en dl grädde, en tesked kakaopulver, elvispa till det blir tjockt, klart! :)
SvaraRaderaDet låter jättegott! Måste prova! Jag har ju den boken också! Fast istället för sukrin kanske jag kan använda Sötrix (köpte den på LCHF-butiken)
SvaraRaderakram
Lana
chokladmousse är mums =)
SvaraRaderafast jag gör snabbvarianten o smälter choklad och blandar m lättvispad grädde
voila! färdigt =)