onsdag 3 augusti 2011

Men himmel så gott!

Jag hittade ett recept på Helenas blogg och blev sugen på att testa. Varför vänta så det blev idag till lunch. Nötfärs stektes, i med tacokrydda (hemmagjord självklart och recept finnes under etikett Kryddor), smeta ut ost i botten, på med färs, över med lök och tomat och på med en hög ost. Jäklar i havet vad gott! Dottern mumsade glatt några skedar tills det blev roligare att mosa gurka. Sonen smakade på nåder ½ gaffel och tyckte det var urk. Surprice ... Maken och mig föll det helt klart i smaken och tänk vad lätt pajbotten? Knappt ingen insats alls för denna paj. Smidigt och trevligt. Det här är något som garanterat skulle gå hem även hos icke lchf:are.






Tacopaj 4 personer


400 g färs

200 g Philadelphiaost

tacokrydda

½ gul lök

2 tomater

ost






  • Bryn färsen och ha i tacokryddan


  • Smeta ut Philadelphiaosten jämt i en ugnsfast form


  • Häll över färsen


  • Skiva lök och tomat och fördela ovanpå färsen


  • Hyvla över ett lager ost.


  • Gratinera i ugn 200 grader tills osten fått fin färg ca 20-30 min

3 kommentarer:

  1. Gulle dig, tack för de tänkvärda orden!
    Sådana behövs när det är motigt.

    SvaraRadera
  2. Mums, mums! Måste provas! :)
    kram
    Lana

    SvaraRadera
  3. Låter smaskigt!
    Är glad att jag hittat till din blogg, lägger den bland mina favoriter å kommer återkomma! :-)
    Tack för inspirationen!

    SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...