Alltså, soppa måste väl ändå vara det lättaste man kan göra? Gå loss i kyl eller frys och släng i vad som finns. Ibland blir det fullträff, ibland ... mindre bra. Fördelen med lchf är att maten aldrig blir (det här får man väl inte säga?) äcklig. Jag är kräsen och känslig gällande smaker men numera smakar allt så gott. Otroligt gott! Jag har skrivit det innan och skriver igen: innan lchf fick man krydda maten som en tok både med buljonger och kryddor i mängder. Nu använder jag för det mesta salt, svartpeppar och vitpeppar. Någon halva buljong lite hit eller dit men annars fixar maten sig självt. Det är sjukt enkelt numera och självklart gott. Tänk vad lite smör och grädde piffar till maten!
Fisksoppa 6 portioner
2 paket torsk
valfri mängd:
broccoli
blomkål
morot
½ gul lök eller en snutt purjolök
ca 1 liter vatten
1 fiskbuljongtärning
30 g smör
3 dl grädde
ev. någon skvätt vitt vin
dill
pressad citron
salt
svartpeppar
1 dl räkor
Koka upp vattnet, släng i buljongtärningen och lägg i grönsakerna så de blir varma.
Fördela torsken i bitar och lägg ner i soppan.
På med grädde och ner med smör.
Smaka av med pressad citron, peppar, salt, vin och dill.
Garnera med räkor och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar