söndag 27 november 2011

Kokt med räksallad

Ibland blir jag sugen på kokt korv och ibland vill jag ha något jox till. Hade jag varit i affären och handlat så hade en räksallad snabbt hoppat ner i korgen men nu var jag inte i affären så då får man gegga ihop själv. Jag googlade på räksallad och det som kommer upp då är en vanlig grönsallad med räkor. Sånt tjafs vill jag inte ha nu! Jag vill ha något kladdigt till min korv. Äh, orka leta. Hur svårt kan det vara att gegga ihop en egen? Vi testar. Tina räkor, schopp, schoppa lite fint, i med majonnäs och creme fraiche, gurka fick vi hoppa eftersom den var slut, i med lite gräslök, lite dijonsenap, pressad citron, salt och peppar. Lite tomatpuré för färg (karamellfärg kanske vore något?). Vi kan väl säga så här: den blir inte som affärens fasta, kleggiga räksallad men min är i alla fall gjord med kärlek och är helt utan E-nummer. Nästa gång ska jag testa med gurka i, för lite mer utfyllnad.  



Räksallad 2 personer

2 dl räkor, finhackade
0,5-1 dl finhackad gurka
3 msk majonnäs
en snutt skalad, finhackad gurka
0,5-1 dl creme fraiche
1 msk gräslök (går att utesluta)
1 tsk dijonsenap
en klutt tomatpuré
1 tsk pressad citron
salt och peppar
cayennepeppar om man vill det


Hacka räkorna, om man nu vill det
Finhacka gurkan
Blanda ihop allt
Ställ kallt och låt dra ihop sig innan servering
(om man nu har möjlighet till det och inte ska äta direkt som jag ;-))


3 kommentarer:

  1. Svårt det där att få till den konsistensen =( blr ju ofta vattnigt när man rör i majjon!

    men gott blir det oftast ändå :-)

    SvaraRadera
  2. ooh vi åt korv och räksallad igår och det är så gott ibland men vissa dagar så står det en upp i halsen.

    SvaraRadera
  3. Ja, konsistensen är svår, det blir ju rätt "blött", inte alls så där fast som räksalladen i affären. Jag funderade på gelatin, blötlägga ett halvt eller helt blad, värma creme fraichen och lösa upp gelatinet. Undrar om det kan bli fastare konsistens?

    Korv är gott ibland, så länge jag inte tänker på vad den innehåller men ju högre kötthalt dessto mindre annat skräp :-)

    SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...