onsdag 9 maj 2012

Mandelbröd med flingsalt

Igår stötte jag på ett recept på bröd som fick betyg 5 av 5 möjliga. Jag klickade bort där och då och tänkte i mitt stilla sinne att alla bröd jag smakat inte fallit mig i smaken så varför skulle detta bröd göra det? Jag ägnade mig åt skolarbete men inlägget lurade i bakhuvudet. Efter lunchen blev det lite surf och jag återkom till inlägget. Jag klottrade ner det utifall att. På kvällen fick jag ett ryck, mitt bland hungriga barn som länsade kylen på ätbart.

Receptet är avskrivet från tessanslchf. Jag valde dock att ändra lite i receptet då jag tycker att mandelmjöl kan bli för "sött". Linfrön skippade jag helt. Avslutningsvis strödde jag lite flingsalt ovanpå brödet innan det åkte in i ugnen. Nu vet ju inte jag hur det riktiga brödet smakade men detta bröd är nog sjuttsingen det godaste hembakade lchf-bröd jag ätit hittills. Valnötsbrödet gick an men denna var mycket godare och flingsaltet gjorde pricken över i:et.Brödet blev platt så det ser inte så värst fluffigt och fint ut :-) Nästa gång ska jag göra dubbel sats till formen.






Mandelbröd med flingsalt

1 dl mandelmjöl
½ dl kokosnötsmjöl
½ dl Pofiber
4 ägg
2 dl riven lagrad ost
2 tsk fiberhusk
ca ½ tsk salt
1 tsk bakpulver
flingsalt


  • Blanda de torra ingredienserna i en skål
  • Vispa äggen pösiga och blanda ner osten
  • Blanda ägg och ostblandningen med de torra ingredienserna
  • Låt smeten stå en stund 
  • Fördela ut i smord eller bakpappersklädd form (jämna till, smeten är tjock)
  • Strö över flingsalt
  • Grädda i ugn ca 20 minuter och i 200 grader


I ursprungsreceptet ska det vara 1½ dl mandelmjöl samt 2 msk linfrö och inget flingsalt.


2 kommentarer:

  1. Ser ljuvligt ut, vad är Pofiber?
    Måste testa detta!!!

    SvaraRadera
  2. Pofiber är potatisfiber och bra till mat lagning och bakning. Den finns på glutenfria hyllan.

    SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...