Receptet är avskrivet från tessanslchf. Jag valde dock att ändra lite i receptet då jag tycker att mandelmjöl kan bli för "sött". Linfrön skippade jag helt. Avslutningsvis strödde jag lite flingsalt ovanpå brödet innan det åkte in i ugnen. Nu vet ju inte jag hur det riktiga brödet smakade men detta bröd är nog sjuttsingen det godaste hembakade lchf-bröd jag ätit hittills. Valnötsbrödet gick an men denna var mycket godare och flingsaltet gjorde pricken över i:et.Brödet blev platt så det ser inte så värst fluffigt och fint ut :-) Nästa gång ska jag göra dubbel sats till formen.
Mandelbröd med flingsalt
1 dl mandelmjöl
½ dl kokosnötsmjöl
½ dl Pofiber
4 ägg
2 dl riven lagrad ost
2 tsk fiberhusk
ca ½ tsk salt
1 tsk bakpulver
flingsalt
- Blanda de torra ingredienserna i en skål
- Vispa äggen pösiga och blanda ner osten
- Blanda ägg och ostblandningen med de torra ingredienserna
- Låt smeten stå en stund
- Fördela ut i smord eller bakpappersklädd form (jämna till, smeten är tjock)
- Strö över flingsalt
- Grädda i ugn ca 20 minuter och i 200 grader
I ursprungsreceptet ska det vara 1½ dl mandelmjöl samt 2 msk linfrö och inget flingsalt.
Ser ljuvligt ut, vad är Pofiber?
SvaraRaderaMåste testa detta!!!
Pofiber är potatisfiber och bra till mat lagning och bakning. Den finns på glutenfria hyllan.
SvaraRadera