Vad gör man med en zuccini som är på väg att passera bäst före-datum, några stackars frysta sparrisar och lax? Det finns mycket gott att göra! Jag är ju lat och den här dagen var en sån här dag där allt ska gå snabbt och enkelt. Ner med lax i ugnsfast form, på med citronpeppar, mixa ihop en sås och stek på grönsakerna. Voilá. Enkelt, snabbt, gott och mättande.
Lax med hollandaisesås och stekta grönsaker 4 portioner
4 laxfiléer
20 sparris
1 zuccini
citronpeppar
smör att steka grönsakerna i
- In med lax i ugn, 180 grader ca 30-40 minuter
- Skala zuccinin om du föredrar det och skiva
- Stek sparris och zuccini i stekpanna
Såsen är Åse (56kilo) bearnaisesås som du finner recept på här
Jag har uteslutit dragon och smaksatt med citronpeppar
Det funkar ypperligt att göra denna sås och smaksätta med valfria kryddor
Det är bara fantasin som sätter gränserna!
Hollandaisesås 6 portioner
4 äggulor
2 msk citronsaft
2 msk creme fraiche
300 g smör
citronpeppar
salt och peppar
- Blanda äggulor, citronsaft och creme fraiche med stavmixern
- Smält smöret
- Häll ner smöret i en långsam stråle över äggblandningen och mixa
- Smaka av med citronpeppar, salt (om du haft osaltat smör), peppar
- Häll inte med den vita bottensatsen från det smälta smöret om du vill ha tjockare sås
Jag gör halva receptet till maken och mig men med 3 äggulor, precis perfekt!
Mmm... jättegott! Brukar också göra bea- hollandaisåser med stavmixer! Såååå smidigt!
SvaraRaderaHa en fin fredag!
Kram
//Lana
Mumsigt! Hollandaisesås är så himla gott och jag älskar lax!
SvaraRadera