För ett tag sen var jag på kokosfettsinformation på gymmet och det bjöds på ett bröd och en dessert med choklad och nötter. Den desserten! Lagom söt, bara precis så där perfekt. Ena instruktören rabblade upp ingredienserna och jag tänkte att jag skulle testa men har inte riktigt kommit till skott. Förrän idag. Det fick bli lite experiment efter lunch och jag skippade nötter och resultatet föll en viss liten dotter i smaken! Hon tog sked efter sked efter sked. Till slut fick vi säga stopp. Nu står chokladen i kylen och jag hoppas den stelnar till en aning så den går att dela i lite mindre, ätbara bitar.
Mängden nedan är vad jag använde i mitt recept när jag testade så ska du göra större sats rekommenderar jag att du smakar dig fram!
Chokladsmör
70 g smör
½ tsk vaniljpulver
1 tsk honung
1 tsk mandelsmör (går att utesluta)
1 msk kakao
- Blanda allt
- Lägg ut smeten på bakplåtspapper och jämna till
- Ställ i kylen (eller frys) någon timme och dela sedan chokladen valfria bitar
Allt blandat
På bakplåtspapper och på väg in i kylen
Mmm... låter ju hur gott som helst! Det måste jag testa! Mums, mums!
SvaraRaderaSparar receptet direkt!
Ha en fin lördag!
Kram
//Lana
Låter galet gott! Det måste jag prova.
SvaraRaderaDet var gott men så här i efterhand kan jag konstatera att frysen är nog ett bättre ställe att stelna till på. I kylen blev den lagom mjuk men den mjuknade attans fort i rumstemperatur och det blev "äta-med-sked-variant" :-)
SvaraRaderaMot köket för att testa.. //Lule Eva
SvaraRaderahm.....kanske...låter för gott faktiskt....
SvaraRadera