onsdag 26 september 2012
Kokt rödbeta
Har ni testat det någon gång? Jag har hört från flera som ätit det och läst om det också men inte gjort mer än så. I helgen köpte jag hem en rödbeta för att testa. Vattnet blev knallrött vilket roade både stor och liten.
Maken gjorde viltlax men jag undviker mejeri så jag knölade ut en lax, gjorde egen fet citronsås och åt med kokt rödbeta. Ingen annan i familjen ville smaka. Fjantar.
Rödbeta innehåller 8,5 g kH/100 g. Vill man hålla sig till max 5 g/100 g så är dessa inte att rekommendera men någon gång ibland kanske om man unna sig lite gott? Det här föll mig i smaken men jag lär få äta det själv i fortsättningen har jag en känsla av.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaOch de blir ännu godare att ugnsrosta!! Nyfiken på vad du gör din sås på... majonnäs?
SvaraRaderaSåsen gör jag sisohär:
SvaraRadera2 personer
150 g smält smör
3 äggulor
Mixa med stavmixer och häll ner smöret i en tunn stråle.
Smaksätt med valfri krydda. (till citronsåsen har jag pressad citron, salt, svartpeppar, dijonsenap, lökpulver och paprika)
Busenkelt :-)
Att äta kokta rödbetor är mycket vanligt i Ryssland, överhuvudtaget att använda rödbetor i matlagning!
SvaraRaderaNu fick jag liten påminnelse om olika ryska sallader där man använder rödbetor! :)
Ha en fin kväll!
Kram kram
//Lana
En nyhet för mig men den lär återkomma :-) Det gav en liten lyxkänsla tycker jag!
RaderaHej!
SvaraRaderaGooglade på bröd och LCHF och råkade hamna på din blogg. Fastnade här en lång stund och kommer antagligen att komma tillbaka :-)
Tycker att du har en lätt och naturlig ton i både ditt sätt att skriva och ditt sätt att se på LCHF, och det gillar jag!
Så...vi syns igen!
Kul att du gillar min sida och hjärtligt välkommen åter! :-)
RaderaTesta med fetaost eller chevre till, bryter av fint mot sötman i rödbetorna. :)
SvaraRaderaRödbetor är så gott. Jag äter det gärna. Otroligt gott med smör och salt eller med chevreost till.
SvaraRadera