onsdag 26 september 2012

Kokt rödbeta


Har ni testat det någon gång? Jag har hört från flera som ätit det och läst om det också men inte gjort mer än så. I helgen köpte jag hem en rödbeta för att testa. Vattnet blev knallrött vilket roade både stor och liten.

Maken gjorde viltlax men jag undviker mejeri så jag knölade ut en lax, gjorde egen fet citronsås och åt med kokt rödbeta. Ingen annan i familjen ville smaka. Fjantar.

Rödbeta innehåller 8,5 g kH/100 g. Vill man hålla sig till max 5 g/100 g så är dessa inte att rekommendera men någon gång ibland kanske om man unna sig lite gott? Det här föll mig i smaken men jag lär få äta det själv i fortsättningen har jag en känsla av.

9 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Och de blir ännu godare att ugnsrosta!! Nyfiken på vad du gör din sås på... majonnäs?

    SvaraRadera
  3. Såsen gör jag sisohär:

    2 personer

    150 g smält smör
    3 äggulor

    Mixa med stavmixer och häll ner smöret i en tunn stråle.
    Smaksätt med valfri krydda. (till citronsåsen har jag pressad citron, salt, svartpeppar, dijonsenap, lökpulver och paprika)
    Busenkelt :-)

    SvaraRadera
  4. Att äta kokta rödbetor är mycket vanligt i Ryssland, överhuvudtaget att använda rödbetor i matlagning!
    Nu fick jag liten påminnelse om olika ryska sallader där man använder rödbetor! :)
    Ha en fin kväll!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. En nyhet för mig men den lär återkomma :-) Det gav en liten lyxkänsla tycker jag!

      Radera
  5. Hej!
    Googlade på bröd och LCHF och råkade hamna på din blogg. Fastnade här en lång stund och kommer antagligen att komma tillbaka :-)
    Tycker att du har en lätt och naturlig ton i både ditt sätt att skriva och ditt sätt att se på LCHF, och det gillar jag!
    Så...vi syns igen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du gillar min sida och hjärtligt välkommen åter! :-)

      Radera
  6. Testa med fetaost eller chevre till, bryter av fint mot sötman i rödbetorna. :)

    SvaraRadera
  7. Rödbetor är så gott. Jag äter det gärna. Otroligt gott med smör och salt eller med chevreost till.

    SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...