Nu har jag testat, inte mindre än två gånger. Första gången blev ketchupen helt ok. Sonen ratar den som ketchup på mat men i mat klagar han inte. Den är perfekt att göra köttfärssås på till exempel. Andra omgången var jag lite för generös på nejlikan så ketchupen fick aningens jultouch. Jaja, det är väl trevligt med variation? ;-)
Fräser till kryddorna lite snabbt
Koka ihop för lite tjockare konsistens
Färdig ketchup!
Ketchup
1 tsk lökpulver
½ tsk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
1 krm chilipulver
1 krm vitpeppar
½ krm nejlikor
1 msk olivolja
1 paket finkrossade tomater 500 g
1-2 dl vatten
1-2 msk honung
2 msk vit balsamvinäger
1 tsk salt
Lägg kryddorna och olvolja i en kastrull.
Låt fräsa någon minut, det får inte brännas vid!
Häll på tomater, lite vatten, balsamvinäger, honung och salt.
Låt koka upp.
Låt sjuda på svag värme ca 30 minuter.
Rör då och då.
Tillsätt mer vatten om ketchupen blir för tjock.
Fyll i rena flaskor.
Förvaras ketchupen i kylskåp så håller den flera månader.
Det måste jag testa :) men som du säger...få tummen ur.../Kram
SvaraRaderaJag har iaf köpt hem alla ingredienser... nu ska den bara tillagas också ;)
SvaraRaderaGott! Måste också testa nån gång! :)
SvaraRadera//Lana
Det tar ju egentligen ingen tid då den för det mesta sköter sig själv men som sagt: få tummen ur ;-)
SvaraRaderaNu har jag testat ketchupreceptet - jättegott och det kommer nog göras ofta framöver. Och nu har jag satt in min första pulled pork i ugnen - inspirerad av dig!
SvaraRaderaOh, härligt!
RaderaJag gjorde pulled pork på en skinkstek i onsdags och OJ! så mycket godare mot fransyskan som jag gjorde på sist. Nu gjorde jag en sås och blandade ihop allt. Mums! Det kommer göras igen :-)