Igår blev det ugnsstekt kalkon till middag och vad har man för sås till en sån? Det enda jag tänkte på var bearnaise men något annat till vore ju roligare. Jag slängde ut frågan på min Facebook - sida och fick olika förslag: gräddsås på skyn, sås på creme fraiche, svampsås. Jag undviker mejeri så grädde och creme fraiche går bort. Då fick jag tips av en annan kostrådgivare om vispat smör. Vispat smör? Sagt och gjort, det måste testas, nyfiken som jag är. Det blev himla läckert måste jag säga och tallriken fick en lyxig restaurang - känsla. Nu var jag för frikostig på vitlökspulvret och det muttrades från ett visst hörn "Du vet ju om att jag inte gillar vitlök ..." Gör jag? Nu gör jag det ... Jag måste erkänna att på slutet tyckte även jag att det blev aningens för mycket vitlöks - touch på det hela och att rapa vitlök resten av kvällen är inte heller någon höjdare men det var gott så länge det varade. Jag kan tänka mig detta smör med persilja, det blir säkert gott. Självklart ska jag testa detta igen. Jag tyckte det var himla häftigt att smöret blev vitt vid vispning och det gav en len och krämig känsla i munnen.
Vispat smör
200 g rumsvarmt smör
1 tsk vitlökspulver (jag tog 2, lite för mycket ...)
1-2 msk dragon
salt
svartpeppar
Lägg allt i en bunke som du kan vispa i, gärna med högre kanter, det kan stänka lite i början.
Vispa i 5 - 10 minuter tills smöret är vitt.
Vispat smör låter väldigt spännande! Måste provas! :)
SvaraRaderaHa en fin söndag!
Kram
//Lana
Vad spännande med vispat smör, det låter dessutom toppengott! :)
SvaraRadera/ Sonja
Vad fluffigt o gott det ser ut, måste testas :)
SvaraRaderaVad fluffigt o gott det ser ut, måste testas :)
SvaraRadera