Isterband med gräddstuvade grönsaker 4 portioner
4 portionsstora isterband
400 g av vitkål, morötter, broccoli och blomkål
1 mindre gul lök
2-3 dl grädde
2 rågade matskedar philadelphiaost
50 g smör
Skala rotfrukterna och dela i jämnstora bitar. Smält smöret i tjockbottnad kastrull och låt grönskakerna svettas i smöret. Slå över grädden och låt koka under lock i 5-10 minuter. Vakta noga. Koka al dente. Ta av locket, tillsätt philadelphiaost och låt puttra till simmig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Nagga isterbanden och stek dem försiktigt runtom, det går även bra att steka i ugnen. Servera med en aning dijonsenap.
Jag då, som inte har grejer hemma och inte läser receptet, missade smörmängden och att det skulle vara vitkål i gräddstuvningen. Philadelphiaost har jag inte heller ... Istället hade jag haricort verts, broccoli, morot och lök och enbart grädde.
Jag hade småländska isterband från Lithells. De innehåller 9 g kolhydrater/100 g. Det var de isterband jag hittade med lägst kolhydratmängd.
Någon som har hittat andra isterband med lägre kolhydratmängd?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar