Kostrådgivning

Som kostrådgivare förespråkar jag naturlig lågkolhydratkost med naturliga fetter. Jag förespråkar inte margarin, produkter med onödiga tillsatser, lightprodukter, majs, soja eller mat med gluten. Jag ser lågkolhydratkost ur ett holistiskt perspektiv där kosten är en del av hälsa och välmående men inte ensam orsak till hela måendet.

Det innebär i praktiken att jag rekommenderar naturlig mat som kött, fisk, skaldjur, kyckling, ovanjordgrönsaker, smör, ägg och lite mejeri. Mjölkprodukter är gott och ett sätt att lyxa till maten men av erfarenhet vet jag att det inte bör intas i för stora mängder bland annat för att vi inte har helt anpassat oss till att bryta ner mjölkprodukter. Självklart är det fullfeta mejeriprodukter jag rekommenderar.

Jag förespråkar inte färdigmat då de är näringsfattiga och innehåller en hel del transfetter och andra onödiga tillsatser som våra kroppar inte behöver. Majs är en naturlig växt men något som sockerberoende bör undvika. Majs innehåller även Omega 6 vilket i stor mängd skapar inflammationer i våra kroppar.

Soja innehåller också mycket Omega 6 men även andra ämnen som har skadliga effekter på våra kroppar och ska därför betraktas som smaksättare men inte som viktig beståndsdel i kosten.

Gluten är xenobiotika (kroppsfrämmande ämnen) som påverkar hela vår kropp. Ingen av oss kan bryta ner gluten helt och hållet. Många som är laktosintoleranta är snarare glutenintoleranta då gluten retar tarmen och bryter ner tarmens mikrovilli som tar upp näringsämnen till kroppen.


Vill du ha hjälp med kostrådgivning?

Hör av dig till mig
helene@lofvendahls.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...