onsdag 16 juni 2010

En maffig kaka

Igår bläddrade jag igenom receptpärmen och hittade den här. Hmmmm ... värt att testa. Sagt och gjort, 5 minuter senare stod den i ugnen. Jag tog det som fanns och fick ta 81%:ig choklad och det blev, i mitt tycke, starkt så jag hade i 1 Sukett också. Nästa gång får det bli någon choklad med 70%. Det behövdes inte mycket för att bli nöjd! Efter att jag tagit bilden nedan tog jag bort biten längst bort från kameran och jag kände mig nöjd efter halva biten som jag provsmakade. Så, en riktigt len och behagligt, maffigt god kladdkaka.


Lchf-kladdkaka
100g mörk choklad
100 g osaltat smör
2 ägg
1 dl grädde
1 msk kakao
2 krm vaniljpulver
Smält smöret och chokladen ihop. Rör ner grädden. Vispa äggen pösigt och blanda i kakao och vaniljpulver. Blanda ner i smörchokladen. Häll i form (ev. klädd med papper) och grädda 6-8 minuter i 200 grader. Ställ kallt några timmar innan servering.

2 kommentarer:

  1. Den här har jag gjort många gånger, det farliga är att den räcker så länge ;)
    Gjorde misstaget att ta vanligt smör en gång och fy så äckligt!

    SvaraRadera
  2. Spännande! Det är "Lilla abc" från Familjeliv som tittar in. Ska med nöja börja följa din blogg!

    SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...