måndag 13 februari 2012

Västerbottenpaj

Kan ni tänka er, jag har aldrig köpt hem Västerbottenost och jag har aldrig heller ätit Västerbottenpaj. Nu har jag både shoppat hem ost och smällt ihop och provsmakat en paj. Underbart gott och himla lätt att göra! Fast det är klart, när jag har praktiskt hjälp av en klockren äggknäckare och en lika bra rörerska så klaffar det mesta ;-) Det här kommer göras igen,var så säker. Eftersom maken är på resande fot måste ju även han få chansen att smaka eller hur? Jag provade att göra halva receptet utifall det inte skulle passa mig i smaken. Med facit i hand kunde jag gjort hela och haft mer matlådor.


Receptet hittade jag hos Daniela






Västerbottenpaj 4 personer

1 dl pofiber
½ msk fiberhusk
½ dl grädde
½ tsk bakpulver
1ägg
75 g smör

  • Blanda alla ingredienser ordentligt
  • Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter, även upp på kanterna
  • Förgrädda i 200 grader i 5-10 min

Fyllning
4 dl riven Västerbottenost
1 liten finhackad gul lök
3 dl grädde
3 ägg
salt & svartpeppar


  • Stek löken lätt. Fördela jämt över pajskalet (lata jag stekte aldrig löken ...)
  • Lägg över ost
  • Vispa ihop grädde, ägg och kryddor
  • Häll stanningen över osten
  • Grädda 15-20 minuter i 175 grader (jag fick grädda lite längre eftersom stanningen inte stelnat)


Pofiber och fiberhusk finner du på den glutenfria hyllan i de flesta mataffärer.




3 kommentarer:

  1. Yummy,det ska jag testa i dagarna tror jag :D

    SvaraRadera
  2. Vad kul att den föll dig i smaken :) Här hemma är den poppis! Kram

    SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...