lördag 30 juni 2012

14 år sen sist


Idag visade vågen siffror jag inte sett på 14 år. När jag träffade maken vägde jag så här. Eller någonstans runtomkring. Jag var 22 år, ägde ingen våg, tränade tre-fyra gånger i veckan, käkade kolhydratrikt och var stans största godisråtta med ett ständigt sug och jag tror att jag pendlade mellan 62-64 kilo. Maken nämner fortfarande en gul bikini jag solade i. Den bikinin är ett minne blott sen länge ska jag erkänna. När jag frågade maken idag om kroppen stämde överens med den gula bikinin log han lite lurigt och skakade på huvudet :-)

Sen 1 maj har jag hux flux tappat 4,6 kilo. Hur har jag gjort det? Jag har inte kämpat alls, jag har låtit kroppen vara och min teori är följande:

 • Tillskott av magnesium fick bort mitt sug och skåpråttan är borta.
 • Jag har känt balans i kroppen, en sorts lugn. 
 • Jag har inte stressat.
 • Jag har minskat mejeri drastiskt.
 • Jag har ökat på med kokosfett i kaffet.
 • jag har även minskat träningen (ofrivilligt men med kostrådgivarutbilning och en make som reser blir det som det blir).
 • Jag äter när jag är hungrig och tills jag är mätt och försöker att inte glömma grönsakerna.Morgonen inleddes med ett kettlebell-pass. Höger skuldra är fortfarande inte i form och jag har svårt att få upp kulan över huvudet. Vänster är inga problem men höger styr inte alls som jag vill. Det sitter en jäkla knuta under skuldran och ner mot revbenen. Jag måste nog på med bollen lite mer men ja. Det glöms lätt bort måste jag erkänna.

7 kommentarer:

 1. Härlig känsla va med denna ro i kroppen och som grädde på moset viktnedgång ;)
  Ha en fin dag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, känslan i kroppen är det allra bästa! Känslan av att må bra är helt underbar. Tack :-)

   Önskar en fin dag tillbaka!

   Radera
 2. Grattis Helene! Härligt!! =D

  SvaraRadera
 3. Du har verkligen blivit hur smal och snygg som helst! Det där med magnesium låter intressant. Jag upplever ofta att jag inte riktigt blir av med allt sug trots att jag äter relativt strikt. Räcker med väldigt lite extra kolhydrater för att jag ska bli sugen på annat. Borde kanske testa detta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag Therese! Jag upplevde ett ökat sug framåt eftermiddagen runt 15 och speciellt efter choklad/socker (tydligen ett tecken på magnesiumbrist) och det försvann helt efter att jag började med magnesium. Du som tränar mycket svettas också mycket vilket gör att du kan ha både saltbrist och magnesiumbrist så en ökning av varje kanske vore något?

   Radera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...