tisdag 5 juni 2012

Ett avslut och en början

På torsdag kommer hemtentan som ska in på fredagen. Det är min allra sista tenta på lärarutbildningen. Sen är jag klar och den utbildning jag påbörjade i augusti 2007 har nått sitt slut. Klarar jag tentan är jag färdig lärare. Det känns väldigt skumt måste jag säga. När vi började läsa kändes tre och ett halvt år som en halv evighet. Nu undrar jag vart åren rasslat iväg? Om du undrar varför jag läst i fem år så beror det på att en liten tjej gjorde entré i april 2010 så jag var föräldraledig fram till hösten 2011. Ett litet studieuppehåll så där på slutspurten. Igår plockades litteraturen i ordning och den ska plöjas igenom nu innan tentan. Det har blivit en del litteratur genom åren.
När tentan är inskickad på fredag vänds ett nytt blad mot ett nytt kapitel. Väskan ska packas och det är avresa mot Stockholm och en veckas kurs med med Jonas Bergqvist på mf Hälsoutbildningar. Jag ska bli licensierad kostrådgivare! Tjohoo! Min dröm är på väg att uppfyllas tack vare maken. Min examenspresent från honom blir kostrådgivarutbildningen. I juli blir det åter en resa till Stockholm och en veckas kurs till. Och tentan. Jag har varit optimist att hinna svara på instuderingsfrågorna och läsa kursboken (som ska vara gjort innan kursstart) men det har fått ligga lite åt sidan för det jag läser nu.
Instuderingsfrågorna är ju lugnt att hinna med tänkte jag. Något ska jag väl göra i min ensamhet i Stockholm? Igår insåg jag att de 140 instuderingsfrågorna var 195 till antal. Hoppla. Men, nu ska högen med böcker på den översta bilden bearbetas först. Sen sätter jag fart med nästa. Det är med spänd förväntan jag åker upp :-) Jag är inte ett dugg orolig för kursen, den ser jag fram emot något enormt! Det jag är aningens nervös för är att hitta i Stockholm, vilken tunnel jag ska med och så vidare. Men som allt annat vet jag att det löser sig galant!


4 kommentarer:

  1. Åh vad spännande för dig med kostrådgivarutbildningen :) Jag ska gå min i höst i Jönköping :) Lite ångest får jag för jag är inte van att plugga men Anna Hallen har lovat hjälpa mig med lite tips. Lycka till /Kram Ewa

    SvaraRadera
  2. Jag velade mellan Annas och den här men valet föll till slut på mf :-) Du kommer fixa plugget jättebra! Alla sätt är bra, utom de dåliga ;-) Upprepning är aldrig fel, jag rabblar högt för mig själv när jag pluggar till sånt som måste in. Mindmap är ett annat ypperligt sätt att plugga på, även då rabblar jag högt, det har hjälpt mig många gånger. Kram och lycka till!

    SvaraRadera
  3. Men va roligt Helene!=) Kostrådgivarutbildning...underbart! Jag själv kollar utbildningar inom träning och hälsa just nu...har också bestämt mig för att själv börja blogga om mina tankar om hälsa...du får adressen när jag är pågång...återigen...jättestort Grattis!!!! Både till lärarutbildningen och kostutbildningen!:) Kramar Mariah

    SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...