lördag 28 juli 2012

Vi behöver inte socker!


Jag är inte så förtjust i Expressen eftersom de svänger kappan snabbt efter hur vinden blåser men ibland blinkar de till och det kommer otroligt vettiga reportage eller artiklar! Igår läste jag ett inlägg på Facebook och det var länkat vidare till Expressen och Martin Ingvars forskning. "Han anser att du absolut inte blir dum i huvudet av en lågkolhydratkost, snarare är det snabba kolhydrater som gör dig dum eftersom de får blodsockret att åka berg-och-dalbana.
- Lättillgängliga kolhydrater utsätter hjärnan för krissignaler när blodsockret sjunker, stressystemet går igång och kroppen ställer in sig på att den måste få snabb energi. Det sänker tänkandet, fokus blir att fixa mat.

Med lågkolhydratkost lugnar stressystemet ner sig. Vid en strikt lågkolhydratkost hamnar kroppen i ketos. Det innebär att kroppen och hjärnan börjar använda ketoner som energi i stället för glukos.
- Lågkolhydratkost funkar utmärkt för hjärnan. Hela resonemanget att vi behöver kolhydrater är fel, det räcker med ett halvt glas mjölk och lite grönsaker för att du ska klara dig. Att socker för hjärnan skulle vara lika viktigt som vitaminer är helt fel."
 Läs hela artikeln här.

4 kommentarer:

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...