lördag 20 oktober 2012

FivefingersSen första gången jag såg ett par Fivefingers blev jag nyfiken. Jag såg dem på en kille för ett par år sen och tyckte de var minst lika fula som de var grymt coola. Sen dess har jag velat ha ett par själv men velat, tvekat och velat, tvekat om vartannat. Jag har provat några men aldrig lyckats få i foten och har jag fått i foten efter mycket knöl och några svordomar så hamnar tårna helt galet. De är visst inte för mina fossingar.

Så stötte jag på dessa ovan på Sportamore. Lägligt hade jag även fått en rabattkupong på mailen så vad fanken? Några klick senare och ett par skor var beställda. Dagen efter kom de hem. Jag fick ner foten smidigt. Tack vare snörningen går skon att öppna upp väldigt mycket och det gör isättningen lättare. Tycker jag, ska tilläggas som svurit på trängre Fivefingers. Men, jag tvivlade om jag skulle behålla dem. De sitter precis som en strumpa och är så sköna men ... vad ska jag med ett par skor till när jag är nöjd med de Merell barfotaskor jag har? Igår lades fakturan in för betalning: jag behåller dem!

Jag har tränat i dem en gång. Det kändes inte att jag hade något på fötterna. Igår fick jag för mig att ge mig ut på en liten löprunda. Orden "Ta det lugnt, löp 1 minut" skvalpade i huvudet men jag bokstavligen flög fram och det var så otroligt skönt att springa! Cirka 2 kilometer avverkades under ett stort leende. När jag gick kostrådgivarutbildningen i Stockholm sprang jag på stället i 6 minuter i lägenheten och mina vader var som betong i duschen. Den efterföljande träningsvärken var inte nådig och satt i närmare en vecka. Jag hade inte räknat med att kunna gå idag men se, ingen träningsvärk så på med skorna och ut en runda igen.

Idag dristade jag mig lite mer. I duggregn gav jag mig ut och ganska snart fick jag stanna och plocka av mig hörlurarna. De glider ur hela tiden så resten av rundan fick accompaneras av mitt egna flåsande. Det är mycket roligare att springa med musik i öronen så nästa gång får jag sno makens headset. I vanliga fall har jag blivit trött och tung i både ben och fötter på sluttampen och jag har fått pressat mig själv för att av ren vilja orka fram till fastställt stoppmärke. Idag sprang jag med lätta ben. Det är helt underbart och längsta rundan hittills är avklarad :-)

5 kommentarer:

 1. Härligt!!!
  Längtar faktiskt lite till att börja springa igen ;)
  Men jag fortsätter att skynda långsamt så mår tokkroppen bäst, tror det kan funka med crosstrainern snart faktiskt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var stor skillnad på löpning i vanliga löparskor mot dessa. Nu är inte jag direkt löparkunnig men känslan i löpningen var helt underbar i Fivefingers :-)

   Radera
 2. Hej Heléne

  Vilket bra inlägg, kul att du gillar barfotalöpning, det är ett kul och bra komplement till den vanliga löpningen.

  Önskar dig lycka till med träningen.

  Vänliga hälsningar
  Oskar på Sportamore

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :-)

   Ni på Sportamore ska ha stort beöm! Jag beställde efter 7, kl 11 kom ett mail att min beställning var på väg och efter lunch, 1½ dygn senare var skorna i min ägo. Det är service och perfekt för smått otåliga kunder som jag :-)

   Radera
 3. Hej Heléne.

  Visst är det tokroligt att springa i barfotaskor (Five fingers). Jag springer enbart i dessa nu sedan ungefär tre år tillbaka - på vintern när det är isigt har jag dubbade skor, men det är alltid lika skönt när man kan dra på sig barfotaskorna igen! Det är en god idé att börja lite långsamt och låta kroppen vänja sig men sedan är det bara att njuta!

  Magnus/Under vårt tak

  SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...