lördag 19 januari 2013

Hummerfond

Jamen sisodär! Webbläsaren Chrome fick installeras för att kunna få över bilder hit. Ibland funderar jag på annan bloggsida, det är långsamt på denna och det hoppar. Ibland kan jag inte kommentera utan blir utkastad och innan det hoppar det hit och dit. Fruktansvärt irriterande! 

På nyårsafton åt vi hummer och när vi ätit färdigt slängde skal och inkrom ner i en gryta. vatten hälldes på, lök, morot, enbär, timjan och lagerblad lades ner. Sen fick detta koka upp och sedan sjuda några timmar. När det var klart plockades allt ur och vattnet silades. Fonden kokades sedan tills hälften återstod. Dagen efter gjorde jag laxsoppa och använde cirka 2 dl hummerfond. Det gav god smak på soppan! Resten av fonden frystes in. Äter ni räkor med skal så spara skalen och koka räkfond. 






Laxsoppa med hummerfond


Recept på laxsoppa finner du här. Jag har dock minskat mängden grädde och har cirka 3 dl. 

2 kommentarer:

  1. Smarrigt!!
    Jag har visst en påse räkskal i frysen som väntar på att bli fond....frågan är när ;)

    SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...