lördag 26 januari 2013

KokosoljaDen här, den är bra den! Jag köper den på Ica Maxi och jag köpte för att ha i mitt kaffe. Vad jag inte såg, när jag handlade första gången, var att denna kokosolja har smak och doft av kokos. I kaffet blev det ingen höjdarkombination! Jag försökte flera gånger men nej, det gick inte. Det smakade päck rent ut sagt. Så, vad gör man då med två burkar som inte går att använda? Jo, man tar det till kroppen. Jag använder den som make up-borttagare och smörjer mig efter dusch/bad. Blir det inte oljigt då? Jo, om man överdoserar blir det oljigt men i lagom mängd går det in fint i huden. Till ansiktet använder jag en tvättlapp och tvättar bort överflödig olja med riktigt varmt vatten. Efteråt känns huden ren och fin och återfuktad.

Oljan funkar minst lika bra att ha i hårtopparna om de känns torra men här gäller det att inte ta för mycket om man vill undvika en flottig kalufs. Ta gärna i på kvällen och preparera kudden med en handduk Oljan funkar som massageolja eller mot torra händer, nagelband och fötter. Användningsområden finns det gott om, det är bara fantasin som sätter gränserna :-) Varför steker jag inte i den då undrar du säkert? Doften, smaken. Jag vill ha smak- och doftlöst kokosfett. Den här är förpassad till badrummet. Oljan smälter vid cirka 25 grader och utomlands är det ofta mycket varmare vilket gör att oljan smälter och blir rinnande. Det är värt att tänka på om när man ska packa med den i resväskan.Vad har du din kokosolja till om du inte använder den i din kost? 

7 kommentarer:

 1. Jag undrar om du tar bort mascara med kokosolja också?
  Jag smörjer mina händer med kokosolja över natten!
  Ha en fin kväll!
  Kram!
  //Lana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Misstänker att @Helene gör det ;) om inte så tipsar jag om det!! funkar kanon :)

   Radera
  2. Spännande! Då ska jag testa också! :)

   Radera
  3. Ja, jag tar bort mascaran med den :-) Jag gnuggar runt ögonen och tvättar bort med riktigt varmt vatten och tvättlapp. Jag kanske inbillar mig men jag tycker nog ögonfransarna är finare ;-)

   Radera
 2. Har oxå denna (lr nej såklart min egen)burk i mitt badrum!
  Slår allt särskilt nu på vintern, toppen att göra skrubb med socker i ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den är riktigt bra! Jag smörjer in barnen med den också. Självklart är den guld även till magen, invärtes, men då föredrar jag smaklöst :-)

   Radera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...