torsdag 18 april 2013

Tung träning

 
 
 
Jag trodde väl aldrig detta, att lyfta tungt är så förbaskat kul! Jag har varit väldigt avståndstagande till att lyfta skrot, jag gillar det funktionella och vill ha mer flås. Mer aktivitet med kroppen. Eftersom jag inte kan vara med på gymmets Badass tog jag pt för att hjälpa mig med marklyft, bänkpress och knäböj och med det köra mitt egna Badass. Det har blivit lite si och så på den fronten men nu har jag kommit igång igen. Sista daten med pt:n var i januari och då, om jag inte minns helt fel, lyfte jag 62,5 kg i marklyft. Min egna vikt. Det var tungt vill jag minnas. Sen sket jag i detta, tiden fanns inte att klämma in tyngdlyftning bland alla andra pass och träning som jag ville göra.
 
Så kom jag tillbaka, skulle bara prova, och lyfte 70 kg med nöd och näppe. Det var tungt! Förra veckan var dottern och jag på gymmet och jag drog till med 75 kg. Jodå, det gick men fasiken vad tungt. Det var nog lite för häftigt med 3x5 reps. Jag blev trött i kroppen. Härligt trött förvisso. Igår var det dags igen. En gymkompis skulle ner och lyfta och jag hakade på. Vad härligt det är att träna med någon! Speciellt någon som kan driva på och utmana en själv lite. Jag har kört med Therése, en grymt stark, utmanande och pådrivande tjej som är ordinerad vila för tillfället men när hon kommer tillbaka, då kör vi på. 
 
Jessica går inte heller av för hackor, hon är stark. Hon, precis som Therése, lyfte allt likt en fjäder och utan problem. Jag kämpade som bara den. 80 kg lyftes. Det var mitt mål igår, att öka 5 kg. Jessica är tuff och lyfte 90 kg. Jag provade och lyfte stången några mm över markytan. Nä, där gick gränsen. Gårdagen innebar ändå en ökning med 10 kg från förra veckan, det är jag nöjd med!
 
Nu blir det att jobba mer med tekniken och tanken är att öka vikt med 2,5 kg varje gång jag lyfter. Blir det mer är det bara bonus. Bänkpress har jag klarat en repetition på 35 kg. Igår la jag på det jag körde sist men det funkade inte alls med armarna, utan Jessica med passning hade jag legat och kvidit under stången så jag får jobba på med mina 32 kg.
 
11/4 Bänkpress 32 kg
        Marklyft 75 kg
        Inga knäböj
 
17/4: Bänkpress 32 kg
         Marklyft 85 kg
         Knäböj 65 kg

 
 
Jag var lite orolig inför kvällens Power training - pass efter lördagens erfarenhet om träning dagen efter blodgivning och totalt orkeslöshet i kroppen. Tro det eller ej, ork fanns, jag flåsade stundvis som bara den och jag saknade lite explosiv kraft men det gick betydligt bättre än vad det gjorde i lördags. Helt ok är kroppen inte men nog fanns det att ge. Me like :-)
 
 

2 kommentarer:

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...