fredag 15 juli 2016

Att göra ingenting är också att göra någonting


Med sommar och ledighet kommer också pressen och kanske stressen att man ska må så bra, vara så aktiv och social, resa och vara glad. Hinna med mycket. Om man är dess raka motsats då? Jag läste någonstans att det är under sommarperioderna som separationer och skilsmässor ökar. Det blir för intensivt och det sliter snarare än binder samman. Man har en föreställning om att allt ska vara så bra, perfekt och lyckligt när vi är lediga tillsammans.  

Är det slöseri med tid om man inte gör någonting? Att dagarna går utan att man gör något vettigt? Vad är att göra någonting kontra att inte göra någonting? Det är upp till var och en att bedöma. Att göra ingenting är faktiskt viktigt och nödvändigt. Att sitta ute och bara lyssna på ljud eller för den delen sitta inne och lyssna på ljud eller tystnaden. Måste man göra någonting hela tiden? 

Det är faktiskt inte fel i att bunkra inne och glo på film fastän solen skiner sitt allra bästa. Det är inte fel att ha näsan i en bok en hel dag och leva på choklad. Eller ligga i soffan och smålura. Om man nu vill det. Vem bestämmer vad som är rätt? Det gör du och ingen annan. Gör det du vill göra på din ledighet även om du gör absolut ingenting. Att få paus är också viktigt. Vi är ständigt uppkopplade och matas med information konstant. Saker som stressar fast man inte tror det.  Man måste inte göra saker jämt. Gör din ledighet till vad du vill den till. Våga säga ja men våga säga nej också. Våga vara ego. Vårda dig själv. Och njut till fullo i vad du gör. Även om du gör ingenting. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...