Ibland blir det lite knas i hur man tänker. Köttfärs plockades upp till tacos men det låg visst redan köttfärs i kylen som behövde bli till användning. Där stod vi mannen och jag, 1 kilo tacos är på tok för mycket! Orka göra pannbiffar som dessutom aldrig är goda uppvärmda (jag har blivit mer och mer pipplig i att jag inte vill ha uppvärmd mat). Så slog det mig - paj! Tanken var ju att maken kunde geggat ihop pajskal men se där, han hade andra planer och tog hand om att hacka grönsaker.
Jag kikade i Annika Dahlströms och Airams kokbok, det pajskalet var av ägg. Har vi gjort det och hur smakade det i så fall? Evigheter sen konstaterade vi så jag letade efter pajskalet till Västerbottenpaj men vart 17 har jag det? Det här är så typiskt mig: placerar saker på bra ställen som jag inte hittar sen. In här i bloggen och ett sök senare fanns receptet på plats. En titt i receptpärmen sen och under flik Lchf paj/gratäng och pajskalet fanns på första parkett. Hur kunde jag missa den fliken??
Tacopaj, hur gott som helst för att inte tala om mättande!
Receptet finns sen tidigare i bloggen men pärlor tåls att upprepas. En undran senare: varför gör jag inte det här oftare?
Tacopaj 4-6 portioner
500 g köttfärs
1 gul lök
Tomater
3 dl riven ost
1 dl grädde
1 dl creme fraiche
Pajskal 8-10 portioner (anpassa)
2 dl pofiber
1 msk fiberhusk
1 dl grädde
1 tsk bakpulver
2 ägg
150 g smör
Blanda ihop allt. Tryck ut i en pajform
Tacokrydda till ca 500 g köttfärs
1 tsk salt
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
2 tsk paprikapulver
2 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
Bryn köttfärsen.
Rör ner tacoblandningen.
Lägg över i pajformen.
Skiva löken och lägg över pajen.
Skiva tomat och lägg över pajen.
Blanda ihop riven ost, grädde och creme fraiche.
Fördela över pajen.
Grädda i 180 grader tills pajen fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar