torsdag 11 maj 2017

Alingsås Potato Mash Up

Förra helgen 6 - 7 maj åkte jag och två andra från boxen ner till Alingsås för att döma atleter i tävlingen Alingsås Potato Mash Up. Från vår box hade vi två lag representerade, ett dam och ett herr, och de kämpade så väl hela vägen in! De nådde tyvärr inte till final men deras vilja och kämparglöd var det inget fel på och med tanke på de event som presenterades är jag grymt imponerad att ta sig igenom allt! Eftersom jag dömde delvis när de körde så var det svårt att följa deras prestationer, lite synd känner jag men åh, man får ju gåshud av hela grejen! Känslan i hallen, atleterna, ropen, pushen, vrålen, irritationen ... ja allt bidrar. 

Vi gav oss iväg på fredagen och hade briefing 18.30-20.00. Här fick vi ta del av eventen och jag kan säga så här: jag är glad att jag inte var tävlande. Första eventet inleddes med 5 km löpning. Resten som följde var också jobbiga och snabba wodar men vilka atleter på banan! 

Jag har bara dömt i boxen innan så det här var en ny erfarenhet. Vi hade otroligt bra stöttning av vår huvuddomare som hade extraögon på atleterna under alla event och klev in om vi missade något. Vi blev snabbt tillsagda om justeringar i eventen och upplägg och allt flöt så smidigt och lätt genom båda dagarna. Det var långa dagar, intensivt, spännande, kul och väldigt lärorikt. 

Event 6 under dag 2 som innehöll 20 alternating dumbbell snatches, 20 kettlebellsving och 20 double unders kände jag att det kommer bli svårt med double unders men se, det var faktiskt inte svårt att döma. Det var ett event som gick i rasande tempo då atleterna hade en timecap på 8 minuter att hinna 4 varv, 2 varv var. Atleterna var så lyhörda och lyssnade vid tillsägelse, inga sura miner vid no rep och inga missförstånd. Det här kan jag tänka mig att göra igen, att fylla på sin kunskaps- och erfarenhetsbank är aldrig fel.  

Event 3
MurpishEvent 3
MurpishSöndag kväll
Precis hemkomna till boxen och Motala


Enda smolken i ögat var att min allergi slog ner under lördagskvällen och på söndagen vaknade jag med rivig hals. Dagen gick ändå ok med nysningar och snytningar och med hjälp av Ipren i förebyggande syfte. När vi åkte hem var jag som sämst och än värre när jag landade hemma. Med allergin härjande i kroppen blev jag troligen fullt mottaglig för annat skit och drog på mig en rejäl förkylning, hosta och lätt feber. Löjligt att man kan bli så otroligt nedsatt! Att gå i trapporna eller gå ut till brevlådan har gjort mig svettig och flåsig som om jag kutat 100 meter. Kroppen har verkligen krävt sin vila de här dagarna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...