fredag 6 april 2012

Blomkålssoppa med knaperstekt bacon

När vi kom hem från Kanarieöarna var inte matlagningsintresset på topp. Dessutom gapade kylen tom. Vad ska man äta? Det fick bli en Kajsa Warg-variant av det som fanns kvar (eller ja, nästan, vi hade faktiskt handlat under dagen) och det stackars blomkålshuvudet som låg kvar fick offras. Jag är förbluffad över att blomkålshuvudet hållit sig fräscht. Den köptes innan vi åkte och jag hade nog mer eller mindre räknat med att möta den på köksgolvet ...




Blomkålssoppa 4 personer

1 blomkålshuvud ca 250 g
1 gul lök
1 morot
1 kycklingbuljong
7 dl vatten
3 dl grädde
1-2 dl riven ost
1 dl creme fraiche
en klick smör
8-10 skivor bacon
salt och peppar


  • Dela blomkålshuvudet i mindre buketter
  • Skala och hacka moroten i bitar
  • Stek löken lätt i smöret
  • Häll på vattnet och låt moroten koka ca 10 minuter
  • Lägg i blomkålen
  • Låt koka ca 5 minuter
  • Tillsätt grädde, riven ost, creme fraiche och kycklingbuljong
  • Smaka av med salt och peppar

  • Knaperstek baconen och lägg ovanpå soppan innan servering

1 kommentar:

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...