Medan smeten svällde en aning fick våffeljärnet värmas upp (bilden ljuger, det är en våffla på G)
Resultatet blev fina, mättande våfflor som jäste rätt mycket. Antingen doserade jag lite för friskt med bakpulver eller så blev det för mycket smet i järnet. Även när jag tog mindre smet svällde de över till sonens förtjusning :-)Vill man ha våfflorna lite krispigare gör smeten på hälften mjölk och hälften vatten.
Våfflor ca 8 st
1 dl mjölk
2 dl grädde
2 msk fiberhusk
50 g smält smör
4 ägg
1 tsk bakpulver
1 krm salt
0,5-1 msk vaniljpulver
- Blanda allt och låt svälla minst 5 minuter.
- Sätt igång våffeljärnet när smeten sväller så det blir varmt
- Pensla järnet med smör innan du fördelar ut smeten. Den är ganska tjock i konsistensen så du kan behöva "dra" ut den (jag behövde det inte, de svällde ut fint ändå).
Servera med vispad grädde, hemmagjord vaniljglass och bär.
En klar favorit både hos stora och små!
Tackar ;)
SvaraRaderaTror faktiskt jag gjort detta någon gång.....
Har ett annat recept på lut som jag såg i någon grupp på fb....med kokosnötsmjöl....
Kanske en omgång nästa gång jag blir hungrig ;)
Jag har testat Annas mandelvåfflor men de stekte jag i stekpanna. Kanske borde testa dem igen och en omgång i våffeljärnet?
RaderaDet där ska jag prova!
SvaraRaderaKram C
Det tycker jag :-) De var väldigt goda och lätta att göra (och betydligt bättre än påsvåfflorna ;-))
SvaraRaderaJag har precis hittat hit till din blogg och äter också LCHF-kost. Ska bli kul att följa dig och inspireras.
SvaraRaderaTack! :-) Din blogg är också väldigt inspirerande! Blåbärsglassen verkade intressant måste jag säga :-)
Radera