torsdag 18 oktober 2012

Fisksoppa med saffran

Häromdagen plockade jag upp fisk ur frysen. Pangafiléer. Först tänkte jag steka dem som de är i smör och med krydda. Eller ska jag panera och steka? Eller vad kan man annars hitta på för att variera? Fiskgratäng? Det tvärvägrar barnen, det vet jag. Jag fick många tips på min Facebook-sida med förslag när jag ställde frågan men så ploppade tanken upp, frusen som jag var: soppa! Soppa är alltid gott så det fick det bli. En liten Kajsa Warg-inspirerad sådan då ingredienserna tröt en aning. Resultatet blev helt klart godkänt av 3/4 av familjen.




Fisksoppa med saffran
 
 
4 fiskfiléer
1 kålrabbi
4 morötter
1 gul lök
5-7 dl vatten
3-4 dl grädde
1 dl creme fraiche
30 g smör
1 fiskbuljongtärning
1 paket saffran
salt
svartpeppar
paprikapulver
svartpeppar
räkor
 
Skala och skär morötter och kålrabbi i valfri storlek.
Låt koka upp i vattnet en stund med fiskbuljong och smör.
Ha i hackad eller skivad lök.
Häll i grädde och creme fraiche och låt sjuda en stund.
Smaka av med kryddorna.
Dekorera med räkor (eller gör som jag och ha i en större hög räkor och ät i soppan ;-) )


2 kommentarer:

  1. Mmmm... gott med en värmande soppa! Perfekt att äta soppor denna kalla och ruggiga årstid! :)
    Ha en fin lördag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, soppa är värmande, gott och mättande. Nu blev jag sugen på gulaschsoppa :-)

      Önskar skön lördag tillbaka!

      Kram

      Radera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...