söndag 14 juni 2009

Bearnaise & vitlök

God, kall sås som passar till det mesta!

Creme bearnaise 2 portioner
2 dl turkisk yoghurt eller creme fraiche
2-3 tsk senap
dragon
salt & peppar
Blanda allt. Smaka dig fram med senap och dragon. Börja med lite senap, det är lätt att ta för mycket. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt och låt den dra ihop sig en stund innan servering.
Vitlökssås/dipp 2 personer
2 dl turkisk yoghurt eller creme fraiche
1-2 pressade vitlöksklyftor (eller 3 om du gillar vitlök)
salt & peppar
Pressa vitlöken i yoghurten eller creme fraichen. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt och låt den dra ihop sig innan servering.

1 kommentar:

  1. I vitlökssåsen är det supergott att blanda i valfri färsk krydda från örtlandet!

    SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...