onsdag 10 juni 2009

Oopsiebröd

Imorgon jobbar jag en introduktionsnatt innan sommarjobbet börjar vecka 27. Grejen är att jag knappt vet vad katten jag ska käka på nätterna? I en LCHF-tråd på Familjeliv stötte jag på detta bröd och ja, varför inte? Det är bättre än knäckebröd, smörgåsrån och en hel hög kakor som det annars lätt brukar bli vid midnattsfikat. Nu är jag ju bra nyfiken på hur detta bröd smakar och jag tänker ta mig en nattamacka med gurka till Grey´s anatomy. Brödet äts som en vanlig smörgås med smör och pålägg.


Oopsiebröd LCHF ca 6 st
3 ägg
100 g philadelphiaost
lite salt
ev. lite bakpulver
Dela äggvitan och äggulan. Vispa äggvitorna med lite salt till hårt skum (bunken ska kunna vändas upp och ner). Vispa äggulorna tillsammans med philadelphiaosten och ev. lite bakpulver i en annan bunke. Vänd försiktigt ner ostsmeten i äggvitorna. Rör inte, blanda-detta för att behålla luften i smeten. Klicka ut på bakplåtspapper. Grädda i 150 grader ca 25 min. (Jag fick 7 st på det här receptet)

1 kommentar:

  1. Härlig blogg, perfekt med tips för en annan med dålig fantasi hemma! Tumme upp för dig! =)

    SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...