LCHF-dillkött med buljongkokta morötter
Ca 1½ kg högrev
morötter
grädde
ättika
creme fraiche
äggula
dill
Koka kött och grönsaker tillsammans. Ta ur morötterna tidigare om de blir klara före köttet. Koka köttet ca 2 timmar för att få det riktigt mört. Sila och stormkoka buljongen tills hälften kvarstår. Tillsätt ättika och häll på rikligt med grädde. Koka 5-10 min. Vispa samman creme fraiche med ett par äggulor (jag tog 2 äggulor och 1 ½ dl turkisk yoghurt och såsen blev simmig) och vispa ner. Koka upp nätt och jämt. Ta av från plattan och rör ner några klickar smör. Krydda om det behövs. Rör ner en näve dill.
Njut!
Jag glömde visst även några klickar smör märker jag nu när jag skriver.
Det å andra sidan hade jag hemma
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar