tisdag 9 juni 2009

Smör

Något gott att ha till sommarens grillade köttbit kanske? Igår gjorde jag 2 smörrullar med vitlök och persiljesmak. När jag geggat ihop allt provsmakade jag och OJOJOJ! Det kommer bli väldans gott till den däringa köttabiten. Recept från Doktor Dahlqvists och Airams LCHF-kokbok.

Grund:
250 g smör
1 tsk citronsaft
salt & peppar
½-1 tsk worcestershiresås
Smaksättning:
1 dl finhackad persilja eller dill
2-3 mycket finhackade vitlöksklyftor
2 msk vardera av torkad röd och grönpeppar, smulad i mortel
Skiva smöret i en bunke. Tillsätt citron, salt & peppar och worcestershiresås. Blanda gärna med elvisp eller för hand med gaffel. (jag värmde smöret i micron innan och det gick lättare att röra med en smörkniv) Smaksätt som du önskar. Fördela smöret på bakplåtspapper. Vik över pappret och forma till en rulle. Kyl och skär när det stelnat. Förvaras med tätslutande lock i kyl eller frys.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...