Ta den större mängden creme fraiche och grädde om du vill ha mer sås.
1 kålhuvud ca 1 kg
1 stor gul lök
500 g blandfärs
salt, vit, svart och kryddpeppar (jag hoppade kryddpeppar)
soja
smör att steka i
1-2 dl grädde
1-2 dl creme fraiche (jag hade turkisk yoghurt, gick lika bra)
Tärna kålen i mindre bitar. Hacka löken. Stek i omgångar i smör. Bryn färsen för sig. Blanda med kål och lök. Krydda. Färga med en skvätt soja. Tillsätt grädde och creme fraiche. Låt puttra 15-20 min tills kålen är mjuk och såsen fått en simmig karaktär. Servera med osockrade eller lättsockrade lingon.
Nu ska sonen och jag blanda ihop glass. Den får provas till kvällens CSI.
3 äggulor
3 dl grädde
frö från en vaniljstång
Vispa ihop ingredienserna. Ställ i frysen tills den hårdnar. Rör i glassen några gånger.
Smarrigt det låter, det ska jag testa :-)
SvaraRaderaDet ser gott ut! Jag älskar kål :-) Måste testa :-)
SvaraRaderaKålgott puttrar just nu på spisen! Luktar förföriskt gott..
SvaraRaderaHa det bra,
Erika