onsdag 10 juni 2009

Snabblagad LCHF-pannkaka

Jopp, den är verkligen snabblagad! Blanda ihop och in i ugnen. Egentligen ska baconet blandas i pannkakan men eftersom sonen skulle äta valde jag att servera knaperstekt bacon vid sidan av. Tro det eller ej, men vår fisförnäma son åt pannkakan sånär som på 2 små bitar kvar. Då var det slut på lingon och han sa att det inte var gott. Han åt och det var huvudsaken. Maken, ja, han åt under tystnad. Jag tycker för en gångs skull att det är kul att laga mat och prova nya recept (fråga mig igen en annan dag och du får säkert ett annat svar) men snart törs jag inte fråga maken vad han tycker. Han är snäll maken, klagar aldrig och äter vad han blir serverad. Recept från LCHF-kokboken.


Airams snabblagade LCHF-pannkaka 4-6 personer
3 paket bacon
8 ägg
1½ dl vispgrädde
50 g smör
250 g keso
150 g ost
Knaperstek baconen och häll i ugnsfast form. Vispa ihop ägg och grädde. Tillsätt smält smör, keso och ost. Häll över baconet och grädda i ugnen 225 grader tills den fått fin färg. Alternativt serverar du den knaperstekta baconen vid sidan av och gräddar pannkakan för sig.
Servera med lättsockrade lingon.

1 kommentar:

  1. Det där lät jättegott! Ska definitivt prova den inom snar framtid. :D Tack för tipset ^.^

    SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...