lördag 11 juli 2009

Maries kryddpepparbiff

Det här recepter fick jag av syrran för många herrans år sen. Jag minns att jag tokreagerade på att det var så mycket grädde i (min VV period säkert). Nu är den hur legitim som helst att äta och dessutom är den både busenkel, lätt och mättande!


Maries kryddpepparbiff 4 personer

8 lövbiffskivor
½-1 röd lök eller purjolök
4 dl grädde
10 kryddpepparkorn
1 köttbuljongtärning
2 msk soja
svartpeppar & salt
flytande smör
Skiva lövbiffskivorna i strimlor. Lägg i ugnsfast form. Finhacka löken och sprid över köttet. Häll över grädde, soja, lägg i kryddpepparkornen och smula över buljongen. Salta och peppra lätt. Ringla över flytande smör. Rör ihop allting innan den ställs i ugnen. Tillaga i 200 grader i ca 25 minuter. Servera med kokta grönsaker, sallad eller vad du anser är gottigast till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...