tisdag 7 juli 2009

Ostkyckling i stekpanna

Jag skulle göra små ostplättar och blandar grädde i osten när det skulle vara ägg. Shit happens och det fick bli till kvällsmatens röra istället. En restmiddag med "man-tager-vad-man-haver-i-kylen". Maken käkade detta tillsammans med ostplättarna och jag rev ett salladsblad på tallriken. Gott!

Ostkyckling i stekpanna 2-3 personer
2 kycklingfiléer, tillagade ej råa
1 paket bacon
1 msk smör
½ röd eller gul lök
2 dl riven ost
4 dl grädde
(en skvätt mjölk)
svartpeppar
Klipp baconet i små bitar och knaperstek i smöret. Tärna kycklingfiléerna. Kom ihåg att filéerna ska vara tillagade eller använd en färdiggrillad kyckling. Finhacka löken. Blanda ner löken i baconet och stek ihop. Häll på kycklingen och stek en stund. Häll över grädde och lägg ner osten. Jag hade i en skvätt mjölk för det blev tjockt, alternativt kan man hälla på mer grädde. Smaka av med svartpeppar. Det blev rätt salt av baconet så att salta är rätt onödigt. Servera med ett salladsblad eller ostplättar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...