söndag 5 juli 2009

Perfekt nattmat eller frukost

Jag har endast ätit denna gräddyoghurt när jag har jobbat nätter och min mage mår så bra! Att jag även håller mig mätt och inte är trött är ännu bättre. Jag vet tidigare när jag jobbat natt, fram på småtimmarna är blodsockret i botten. Det känns så i alla fall, man är frusen och ögonen går i kors. Man är inte katig då. Nu har jag ork och förmodligen en bra blodsockernivå.
Jag har inga mått på gräddyoghurten utan blandar på känn. Det jag angett nedan gissar jag på ett ungefär. Smaka dig fram.

Gräddyoghurt
ca 2 dl turkisk yoghurt
ca 1-1½ dl vispgrädde
1-2 tsk vaniljsocker
linfrö
Vaniljsocker är inte att rekommendera enligt LCHF men jag tycker den turkiska yoghurten blir för syrlig och 1-2 tsk vaniljsocker gör gräddyoghurten mer ätbar för min del. Jag är inte så förtjust i att ha bär i men ni som gillar så funkar det helt kanon att ha i lite blåbär eller hallon. Det går även utmärkt att ha i lite linfrö om man känner att det behövs för magens skull.

1 kommentar:

  1. Jag såg att du hittat äkta vaniljpulver, men om du vill ha ett alternativ kan jag verkligen rekommendera kanel! Jag äter det varje morgon, och mmmmm... så fantastiskt gott! Bra blogg förresten, många recept jag vill prova =)

    SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...