torsdag 7 januari 2010

Mera latmat


Kan man äta oliver till allt?? Hmmm ... jo, jag skulle kunna göra det, de är så goda! Det går åt några burkar här kan jag erkänna. Bilden ovan blev vår kvällsmat igår. Jag skulle göra en kall sås men titt, det var slut på turkisk yoghurt så det blev att tänka om. Istället blev det currysås. Det här är ingen rätt som mättar i längden eftersom det inte är så mycket fett i den men den passar ypperligt till kvällsmat om man inte vill ha något maffigt. Dessutom passar den såna som jag som är lat av sig. Det enda som behöver tillagas är såsen.
Currysås 4 personer
3 msk smör
1 msk curry
3 dl grädde
½ hönsbuljontärning
1-2 äggula
salt & peppar
Smält smöret och fräs curryn en stund i den. Häll på grädden och släng i buljongtärningen. Låt puttra ihop en stund. Tillsätt ev. salt och peppar. Red av med 1 äggula, eller 2 om du vill ha tjockare sås. OBS! Låt inte såsen koka eller koka upp efter äggulan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...