onsdag 3 februari 2010

En variant gulaschsoppa

Jag gjorde en mindre mängd just för att testa om det var gott och det var det!
Matig, mättande, varm och god

Gulaschsoppa 3 personer
1 lök
250 g köttfärs
1 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
4 dl vatten
1-2 dl turkisk yoghurt
1-2 morötter (beroende på storlek)
1½ kalvbuljongtärning
1 vitlöksklyfta (eller fler om man så vill)
2 msk paprikapulver
1-2 msk spiskummin
salt & peppar
3 msk smör
Grovhacka löken och låt den svettas i smöret. Bryn köttfärsen. Häll på kryddorna mot slutet och häll i krossade tomater, vatten, vitlök, buljongtärning, tomatpuré, morötter och turkisk yoghurt. Låt sjuda 30-40 minuter. Servera med en klick turkisk yoghurt.

1 kommentar:

  1. Åh, det lät gott. Jag snor receptet på studs :)
    Hittade hit via FL:s LCHF-tråd

    SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...