fredag 19 mars 2010

1:a numret ute!


Idag kom tidningen LCHF-magasinet som jag löst en prenumeration på. Den tar upp sånt jag vet men samtidigt tar den upp saker som jag tycker alla människor borde läsa och fundera lite mer på. Hälsovinsterna med LCHF bland annat. Diabetes, magproblem, inflammationer i leder, psykiska förbättringar, PCO är bara några saker som kan bli betydligt bättre med LCHF kost och förvärras av kolhydratrik kost. Ändå äts det ofantligt stora mängder kolhydrater och LCHF viftas bort som en irriterande fluga eller möts med skepsis "Jag måste ha potatis/pasta till maten" "Kolesterolet skjuter i höjden och du kloggar igen dina ådror!" Såna här kommentarer viftar jag bort likt en irriterande fluga. Efter mitt LCHF i somras märkte jag såna skillnader i min kropp att det inte går att ignorera. De som fortfarande går med överviktskilon och gnäller att de testat allt och mer därtill och har skyglapparna på har endast sig själva att skylla. De har missat en sak som funkar. Fast, en magoperation kanske är en enklare utväg??
Nåja, alla måste ta ställning till sitt egna fysiska och psykiska välbefinnande. Ändå kan jag bli så ledsen när jag går och handlar och ser en överviktig människa som har hela sin kundkorg/vagn full med lightprodukter, Nutrilletpulver och bars i oändlighet. Då har jag lust att säga till men jag kniper igen. Jag antar att det möts med samma irritation och skepsis som jag har själv fått höra när jag åt LCHF: "Fett är livsfarligt!"
Jag ser fram emot nästa nummer av LCHF-magasinet. Den här tidningen är en bidragande sporre så jag själv ska komma tillbaka till ordentlig LCHF sen när bebis är ute. Jag har beställt nya kläder idag och har beställt nya kläder sen innan som bara hänger i garderoben och väntar på att få bli använda. De ska banne mig passa och jag vet ju hur bra jag mådde, det gäller bara att komma tillbaka dit! Jag tror inte det blir så svårt. Grillsäsongen närmar sig och hur gott var det inte i somras med en grillad köttabit, sallad och kryddsmör eller bearnaisesås?? Till det ett glas vitt ... Uj och oj ...
Skulle du själv vilja ha LCHF-magasinet i din brevlåda? Här kan du anmäla dig:
Kostnad: 200:- /år för 4 nummer

3 kommentarer:

 1. Hej Heléne,
  och tack för att du la in en blänkare om tidningen! Vi försökte göra första numret som ett introduktionsnummer eftersom många av våra prenumeranter är nybörjare. Vi har försökt blanda fakta med lite mer underhållande material. Och vi är redan på gång med nästa nummer!
  Bästa hälsningar
  Bosse
  redaktör
  LCHF-magasinet

  SvaraRadera
 2. Har beställt en prenumeration men inte hunnit betala än, så jag får vänta någon vecka till förstår jag :)
  Tror också att det är sådant jag vet men ibland behövs det lite inspiration och en nytändning som jag hoppas tidningen kan ge.

  SvaraRadera
 3. Oj Vilket bra tips Visste inte att denna fans TACK

  SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...