fredag 14 maj 2010

Chokladexperiment no 2

Det förra experimentet resulterade i god och len choklad men det stelnade inte som jag hade hoppats i kylen. Eller jo, efter två dagar i kylen lossnade de fint ur knäckformen. Innan dess fick man liksom slicka ur knäckformen. Vad gjorde det egentligen? Gott var det och till och med sonen, som inte gillar mörk choklad mumsade i sig av detta. Igår testade jag en ny tanke. Receptet utökades med mer smör och grädden vispades. Nu har de stått ett dygn i kylen och det lossnar bättre ur formen och chokladen känns mer fluffig.


Testing, testing ...



Denna gång blev det dubbelt så mycket mot sist

Garanterat gott!

Chokladjoksexperiment
75 gram smör
2 rutor mörk choklad
1 dl vispad grädde
2 tsk florsocker
1 tsk vaniljpulver
knäckformar
Smält smör och den mörka chokladen. Blanda ner florsocker och vaniljpulver. Låt svalna. Vispa grädden och blanda ner i smörchokladen. Häll upp i knäckformar (eller andra formar) och ställ kallt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...