tisdag 13 juli 2010

Amerikanska pannkakor

Förra veckan fick jag hem Bakglädje med LCHF av Annika Rogneby. Det första som testades var detta nedan. Mumsigt gott! Dessvärre har inte jag sukrin hemma och syndade med fruktsocker. Dessa kan jag verkligen rekommendera, de var riktigt goda! Tyvärr tyckte inte David om dem alls vilket jag tycker är synd eftersom dessa pannkakor är betydligt bättre än de traditionella mjölpannkakorna. Nåja, han ska få smaka igen. Smeten blev rätt "stabbig" och så här i efterhand skulle jag försökt platta till dem mer vid stekning (de blev liksom degiga inuti). Nästa gång :-)


American pancakes ca 7 st
200 g philadelphiaost
0,25 dl fruktsocker (0,5 dl sukrin)
½ tsk vanilpulver
3 ägg
1½ tsk bakpulver
0,5 dl fiberhusk
Rör ut philadelphiaosten så den blir till smet. Blanda i övriga ingredienser och låt svälla en stund. Grädda i smör och servera med vispad grädde och bär.

3 kommentarer:

  1. Jag brukar göra dessa:
    http://patriknordelind.blogspot.com/2009/10/lchf-tunnpannkaka.html

    Dom blir toppengoda, men jag byter ut en del av grädden till mer mjölk,så blir smeten rinnigare och pannkakorna blir tunnare!

    SvaraRadera
  2. Är boken bra? JAg är ju superförtjust i att baka, och med mitt nybörjade lchfande kan jag behöva alla tips jag kan få :)

    SvaraRadera
  3. Hej! Ta hälften av fiberhusken, då blir smeten rinnigare och lättare att få ut i stekpannnan.

    SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...