fredag 9 juli 2010

Längesen nu

Ja det var bra längesen jag åt kålpudding så igår var det dags efter att jag inhandlat innehållet. Maken, som i vanliga fall ger ett litet tomt öga när kålpudding serveras, tyckte detta var riktigt gott.


Helénes kålpudding 8 personer
1 stort vitkålshuvud
1,2 kilo köttfärs
50 g smör
1 stor gul lök
3 ägg
2 dl grädde
5 dl vatten
1 köttbuljongtärning
soja
salt & svart-och vitpeppar
Skär vitkålen i småbitar. Stek mjukt i smöret. Ta i mer smör om det behövs. När kålen är mjuk häll i vatten, soja efter smak och buljongtärning.
Rör ihop köttfärs, ägg, finhackad lök, grädde och kryddor.
Lägg ett tunt lager kål i botten på en stor form. Fördela ut köttfärsen. Lägg över resten av vitkålen och häll över vätskan. Ställ i ugn, 200 grader i 1-1½ timme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...