måndag 25 oktober 2010

Krydda

I lördags plockade jag fram halva kryddlådan och rörde ihop egen grill- allroundkrydda. Först gjorde jag en laddning som fyllde halva kryddburken så då gjorde jag en till med lite mer kryddor i. De som tillkom var muskot och rosmarin. Än har vi inte testat kryddan till kött, vi har bara smakat på den färdiga laddningen. Den var stark i eftersmaken men väldigt god.



Några varv i morteln för att mala de "större" kryddorna

Resultatet


Grill- allroundkrydda
Gör du dubbel sats räcker det till att fylla en kryddburk
2 tsk paprika
1 tsk av
salt
lökpulver
vitlökspulver
oregano
basilika
timjan
rosmarin
svartpeppar
½ tsk muskot
1 krm av
vitpeppar
cayennepeppar

2 kommentarer:

  1. Min "köttfärsgratäng" är inte så avancerad ;)
    Jag steker köttfärs och lök, blandar i krossade tomater (icas eco) och en burk creme fraiche + kryddor. Jag ÄLSKAR basilika.
    Varvar i form med skivad zucchini och ost och avslutar med mycket ost på toppen :D

    SvaraRadera
  2. älskar egna blandningar.. har ett par varianter på taco jag älskar.. tyvärr är de inte så dryga helst då älsklingen ska laga med dem..
    The more the marrier e hans filosofi.. =)

    SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...