tisdag 9 november 2010

Broccoligratäng

Jag gjorde lax (smakade blä, billigt skit) och ville ha något till men inte bara kokta grönsaker. Jag ville ha något ... mer ... något saftigt och gott. Men vad? Hjärnan stod still (inget ovanligt i och för sig) men det enda som ploppade upp var gräddstuvade grönsaker. Nä, inte idag. Sen tänkte jag, om man tar lite av det och det och det och det och slänger ihop, hur blärkigt kan det bli? Eller gott? Nu var det maken som kom hem på lunch och han äter det som serveras, jag är knussligare så shoooot!

Ner i frysen och hämta broccoli, släng i en ugnsfast form. Gegga ihop grädde med creme fraiche, någon klick Philadelphiaost, på med smör, lite salt och peppar och en hög ost. In i ugnen och volia! Knussliga jag tyckte det var gott, riktigt gott! Betydligt godare än den äckliga laxen. Den åkte i soporna. Köp inte billig lax säger jag bara, speciellt inte om den ser lite "suspekt" ut. Bortkastade pengar. Maken har fått sig en one-on-one-lektion efter sitt misstag. Lax ska se rosa och fin ut, inte mot det grådaskiga hållet. Bara så ni vet (men det tvivlar jag inte på att ni vet).Broccoligratäng 2 personer
Broccoli, valfri mängd
1½-2 dl grädde
1 dl creme fraiche
3 msk Philadelphiaost
smör
ost
salt & peppar
Lägg broccolin i ugnsfast form. Hyvla över ost så det täcker. Blanda ihop grädde, creme fraiche, Philadelphiaost, salt och peppar och häll över. Avsluta med ett tjockt lager ost så det täcker broccolin. Ställ i ugn 200 grader i ca 20 min (eller tills osten fått fin färg).

1 kommentar:

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...