lördag 27 november 2010

I brist på bättre

I veckan hände det jag inte trodde skulle hända. Bregotten tog slut. Nu ska ni få höra världens mest lama ursäkt(er): jag orkade inte skotta rent från snö, jag orkade inte borsta fram bilen under all snö, orkade inte salta uppfarten (vi har en schysst pulkabacke som ner- och uppfart), orkade inte pälsa på en styck bebis och tjafsa med en modell större bebis för att åka iväg till affären för att handla. Maken då undrar ni? Han hade hotelliv i Stockholm. Sånt där lyx ni vet. Med hotellfrukost. Bara äta och gå därifrån. Någon annan som gör maten och bäddar ens säng. Avundsjuk, jag? Hur kan ni tro det?

I alla fall för att återgå till ämnet. Ni vet den däringa gratispåsen som innehöll ett paket Flora? Gissa vad som togs till? Just det, Florapaketet öppnades. Med viss tveksamhet ska jag villigt erkänna. Det tog emot att bre det på sonens och kusinens smörgås och på min Finn crisp. Men jag gjorde det. Nu kom jag på, jag min dumma nöt, att jag lika gärna kunde brett på med smör. Satans vad jag är trög. Just det. Man blir ju dum och trög av lchf. Jag har bevisat det i detta inlägg. 2 gånger om.

Florapaketet var det ja. Att det ska vara så svårt att hålla sig till det jag börjar tjata om? När jag var fettskrämd köpte jag hem Flora när det kom som nyhet i butik. Jag minns att jag älskade smaken men fick grymt dåligt samvete över att jag lagt på ett tjockt lager på min smörgås. Jag älskar ett tjockt lager nämligen, har alltid gjort. Men åh, den är ju så fet och fett ska man ju undvika till varje pris annars blir man själv lika fet! Jag gillade smaken, jag njöt, jag tyckte den var underbar men köpte aldrig något mer paket. Jag köpte igen miniLätta. När jag blev sambo med min nuvarande make uppgraderade vi i alla fall till Lätta. Wohoooo! Typ ...

Nu när jag åt Flora satt jag och undrade vart den där goda smaken var. Den som de lovar i reklamen? Smakade den så här när jag njöt av den sist? Tyckte jag verkligen att det här, med en konstig, odefinierbar smak, var god? Eller är jag själv helt knäpp? Igår köptes ett paket Bregott hem. Vips slet jag upp paketet och drog en smörkniv igenom och stoppade i munnen. Där var den. Den goda, njutbara smaken. Så nu funderar jag. Fusk smakar fusk. Mat och visp som åkte i slasken smakade arsle (inte för att jag vet hur ett sådant smakar men ni förstår vad jag menar) och den här Flora smakade konstlad men någonstans där bortom allt anade jag en tendens till något eventuellt gott. Kanske men ändå inte.

Tänk. Var man så här bedövad för smaker när man åt lightprodukter och levde på Lätta? De gånger jag åt ute förfärades jag över att det bara fanns Bregott i småpaket till brödet. Bregott var ju rent fett! Nu förfäras jag åt andra hållet: det finns ofta bara Lätta eller ve och fasa! Becel. Nu äter ju inte jag bröd men det blir ändå automatiskt att jag kollar åt brödhörnan vid salladsbordet.

Generellt har min smak förändrats. Innan kryddade jag som en tok för att få maten god. På med buljong och salt i mängder. Nu använder jag inte så mycket buljong. Jag kryddar inte lika mycket och är mer sugen på nya kryddor. Jag gör egna kryddor och vill testa mer. Jag skulle behöva en kryddlåda till faktiskt. Jag saltar inte alls lika mycket. Men det behövs ju inte längre. Det är som det sägs om restaurangmat gjord på grädde. Det är äkta vara. Det är gott. Innan vågade jag knappt äta gräddsås på restaurang. Det var ju fett. Nu skippar jag potatis eller pommes och skrapar mer än gärna i mig den feta såsen.

Har din smak förändrats med lchf?

2 kommentarer:

  1. Hualigen, jag ryser varje gång man är borta och måste kleta på Lätta eller liknande på barnens mackor, tur att det inte händer så ofta.

    PS. Lovar att meddela om en ny blogg dyker upp.

    SvaraRadera
  2. Har inget recept på pepparkaksmuffins. Jag bakade rutor på ett recept från LCHF-bakboken. Saffransrutor hette receptet. Bytte ut saffranet mot en halv påse pepparkakskryddor första omgången.

    Då ska jag använda mindre sukrin nästa gång :)

    SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...