måndag 20 december 2010

Den kom, den sågs och den åts


För första gången i min världshistoria har jag fixat julskinka. Det var ju avancerat värre. Pensla med ägg och senap (ströbröd, varför ösa på sånt smäck?), tjoff in i ugnen och klart. Supersmidigt. Skinkan var kokt sen innan. Jag griljerade efter rekommendation. Efter 30 minuter kom det ut en "blöt" skinka. Sånt gillar inte jag så den täcktes med folie och åkte in i ugnen 1 timme till. Sen var den fin. Riktigt fin!
Det är julafton på fredag va? Det är visst då man ska äta julskinka, har jag hört. Vi har redan smällt i oss den här. Eller vi. Jag. Maken åt väl några skivor, resten mumsade jag i mig. Det var den skinkan på 2,8 kg. Riktigt gott måste jag säga. Perfekt tilltugg framför tv:n om kvällarna och gott mellanmål på förmiddagen eller eftermiddagen. Lite dyrt kanske men äh.

2 kommentarer:

  1. Här har vi redan ätit upp en skinka :) Griljerad med ägg, senap och sesamfrön. Kanomn på kvällen som "smörgås" med smör och ost på. Sambon har majonäs och senap på sin men det blir lite mäktigt för mig.

    God Jul!!

    SvaraRadera
  2. Sesamfrön var bra idé!
    Själv funderar jag lite över om mandelmjöl kan vara nåt?!

    SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...