söndag 9 januari 2011

Gul kycklinggryta

En kycklinggryta går att svänga ihop på alla möjliga sätt. Trots att jag i stort gör samma varje gång blir de alltid olika och smakar olika. Allt beroende på vad jag hittar för roligt och slänger ner. Nu har till och med sonen börjat äta denna gryta (kors i planeten!). Han har i vanliga fall enbart ätit ris och rynkat på näsan åt grytan. Nu har han smakat och mumsat glatt, inte mindre än tre gånger. Inget knot, inget rynk. Bara: "Kan jag få mera sås mamma?"


Gul kycklinggryta 2 personer

2 kycklingfiléer
4 salladslök
1 burk champinjoner
3 dl grädde
ca 50 g smör
1 dl creme fraiche
1 hönsbuljong
gurkmeja
curry


  • Skär filéerna i mindre bitar
  • Dela champinjonerna om det behövs och hacka salladslöken
  • Bryn filéerna i smöret och tillsätt campinjon och salladslök på slutet
  • Häll på grädde och hönsbuljong
  • Tillsätt creme fraiche
  • Låt puttra ihop på svag värme ca 10 min
  • Smaka av med curry och tillsätt gurkmeja för mer färg

4 kommentarer:

  1. Du får bättre smak av curyn om du fräser med den i smöret...

    SvaraRadera
  2. Jag vet, så gör jag alltid när jag gör currysås men inte när jag gör gryta :-) Värt att testa till nästa gång!

    SvaraRadera
  3. Fungerar suveränt till gryta också..

    Tar du ändå en buljong? trotsE621?


    Själv har jag försökt hålla mig ifrån just buljong pga det. 2½ år utan buljong.. det går, men ibland saknar jag det..

    SvaraRadera
  4. Hana_Caena: Ja jag använder buljong ibland, trots E-nummer, men inte alltid. Jag försöker undvika men den åker i emellanåt :-)

    SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...