En kycklinggryta går att svänga ihop på alla möjliga sätt. Trots att jag i stort gör samma varje gång blir de alltid olika och smakar olika. Allt beroende på vad jag hittar för roligt och slänger ner. Nu har till och med sonen börjat äta denna gryta (kors i planeten!). Han har i vanliga fall enbart ätit ris och rynkat på näsan åt grytan. Nu har han smakat och mumsat glatt, inte mindre än tre gånger. Inget knot, inget rynk. Bara: "Kan jag få mera sås mamma?"
Gul kycklinggryta 2 personer
2 kycklingfiléer
4 salladslök
1 burk champinjoner
3 dl grädde
ca 50 g smör
1 dl creme fraiche
1 hönsbuljong
gurkmeja
curry
Skär filéerna i mindre bitar
Dela champinjonerna om det behövs och hacka salladslöken
Bryn filéerna i smöret och tillsätt campinjon och salladslök på slutet
Häll på grädde och hönsbuljong
Tillsätt creme fraiche
Låt puttra ihop på svag värme ca 10 min
Smaka av med curry och tillsätt gurkmeja för mer färg
Du får bättre smak av curyn om du fräser med den i smöret...
SvaraRaderaJag vet, så gör jag alltid när jag gör currysås men inte när jag gör gryta :-) Värt att testa till nästa gång!
SvaraRaderaFungerar suveränt till gryta också..
SvaraRaderaTar du ändå en buljong? trotsE621?
Själv har jag försökt hålla mig ifrån just buljong pga det. 2½ år utan buljong.. det går, men ibland saknar jag det..
Hana_Caena: Ja jag använder buljong ibland, trots E-nummer, men inte alltid. Jag försöker undvika men den åker i emellanåt :-)
SvaraRadera