Gul kycklinggryta 2 personer
2 kycklingfiléer
4 salladslök
1 burk champinjoner
3 dl grädde
ca 50 g smör
1 dl creme fraiche
1 hönsbuljong
gurkmeja
curry
2 kycklingfiléer
4 salladslök
1 burk champinjoner
3 dl grädde
ca 50 g smör
1 dl creme fraiche
1 hönsbuljong
gurkmeja
curry
- Skär filéerna i mindre bitar
- Dela champinjonerna om det behövs och hacka salladslöken
- Bryn filéerna i smöret och tillsätt campinjon och salladslök på slutet
- Häll på grädde och hönsbuljong
- Tillsätt creme fraiche
- Låt puttra ihop på svag värme ca 10 min
- Smaka av med curry och tillsätt gurkmeja för mer färg
Du får bättre smak av curyn om du fräser med den i smöret...
SvaraRaderaJag vet, så gör jag alltid när jag gör currysås men inte när jag gör gryta :-) Värt att testa till nästa gång!
SvaraRaderaFungerar suveränt till gryta också..
SvaraRaderaTar du ändå en buljong? trotsE621?
Själv har jag försökt hålla mig ifrån just buljong pga det. 2½ år utan buljong.. det går, men ibland saknar jag det..
Hana_Caena: Ja jag använder buljong ibland, trots E-nummer, men inte alltid. Jag försöker undvika men den åker i emellanåt :-)
SvaraRadera